Kommer regeringen „tillåta“ Bitcoin att gå Wall St.?

Den stora oro bland bitcoin-perma-björnar är hotet att regeringen „gör det olagligt“ …

Den senaste bogeymanen vid denna front är ingen ringare än USA: s finansminister Steve Mnuchin. Rykten flyter om att han överväger att förbjuda ‚plånböcker med självförvaring‘, som i själva verket konfiskerar de privata nycklarna till allas kryptor.

I en Twitter-tråd sade verkställande direktören [av Coinbase Brian Armstrong] att hans företag „hörde rykten“ om USA: s finansminister Steven Mnuchins planer på att införa nya regler för „plånböcker för självförvaring“ i slutet av hans mandatperiod.

Den öppna karaktären hos kryptovalutor tillåter vem som helst att skapa en privat plånbok genom att ladda ner programvara från tredje part på sina datorer / smartphones eller genom hårdvaruenheter som lagrar digitala tillgångar. Dessa typer av självhushållslösningar blir billigare än traditionella finansiella tjänster – och de garanterar integritet .

Dessa rykten är uppenbarligen giltiga eftersom Mnuchin fick ett brev från fyra kongressledamöter som bad honom att inte göra en sådan monumentalt dum sak

Davidson et al. gör den mycket framträdande punkten att ett sådant drag skulle vara förlamande för den växande kryptovalutan, den decentraliserade finansvärlden.

Det är ett fantastiskt välskrivet brev som visar en nivå av förståelse för krypto som man helt enkelt inte skulle förvänta sig av en kongressledamot. Men hej, jag tar den trevliga överraskningen.

På samma sätt pratar Davidson med en av de ultimata oligarkerna som innehar ett av världens mest kraftfulla kontor. Mnuchin, liksom resten av världens världsguvernörer, ser hotet mot centralbankens utgivna valutor och gillar inte konkurrensen.

Så många som har hävdat att Bitcoin Evolution så småningom „bara skulle göras olagligt“ har gjort det i bästa fall sophomoriska skäl, utan att ignorera hur praktiskt internet fungerar osv.

Jag har redan tagit upp dessa argument tidigare, se Bitcoin vs. The Man, som publicerades i augusti

Med Stock to Flow stigande, vilket innebär att inflationstakten faller medan den totala hamnade högen ökar, kan marginalefterfrågan lätt pressa priserna till nivåer som gör att även den mest ivriga bitcoin-tjuren rodnar.

Regeringar är, som jag sa tidigare, i en Catch-22. Om de förbjuder bitcoin-efterfrågan går under jorden köper och håller de helt enkelt den. De förvärvar det men de kan och ny teknik kommer in (decentraliserade börser) kommer in för att ersätta de nuvarande (Coinbase).

Om de inte förbjuder det låter de efterfrågan på det som en butik med värde och finansiell tillgång blomstra. Den finns i ett grått område där du kan använda det men du vill verkligen inte. Det gör att ytterligare en avlastningsventil för kapital kan lämna det döende skuldbaserade systemet och vänta på att stormen passerar.

Hur som helst vinner bitcoin och kryptovalutor.

Davidson Fours brev erkänner denna grundläggande förståelse. Att försöka göra dina privata nycklar till dina kryptor olagliga kommer helt enkelt att driva kapital bort från USA