Høyere overholdelseskostnader for Bitcoin-holdingselskaper under Biden-presidentskap, prognoser for Ripple CEO

Bitcoin-holdingselskaper vil bli utsatt for høyere overholdelseskostnader når Joe Biden blir fungerende president i USA. Det mener Ripples konsernsjef Brad Garlinghouse.

Brad Garlinghouse mener at bitcoinholdingselskaper snart vil bli påvirket av ny policy fra den Biden-ledede administrasjonen.

Bitcoin vil være underlagt retningslinjer for styring av klimaendringer

I følge en tweet mandag 9. november 2020, har Ripple-sjef Brad Garlinghouse sett for seg at Bitcoin-holdingselskaper kan komme under kontroll når Biden-administratoren begynner å gjennomføre retningslinjene for styring av klimaendringer. Ripples hode sa at selskaper som er hovedmenn av den største kryptovalutaen etter markedsverdi, ville bli laget for å avsløre operasjoner knyttet til klimaendringer.

I nyere tid har Profit Revolution sett økende institusjonell adopsjon, med bedrifter som foretrekker flaggskipskrypto til fiat-valuta. Bedrifter som Microstrategy og Square gjorde Bitcoin til et reservekapital.

I mellomtiden, med Biden, forventes det at den valgte presidenten i USA kan reversere Trumps dereguleringspolitikk om klimaendringer. Dette kan bety at kryptorelaterte virksomheter vil møte ytterligere overholdelse hvis Bidens miljøvernplaner er på plass.

Garlinghouse’s kommentarer er de siste i Ripple-konsernsjefen som utråber XRP som et bedre alternativ til proof-of-work (PoW) -nettverk som bitcoin. Tilbake i oktober introduserte selskapet EW Zero, en betalingsløsning for fornybar energi for blockchain.

Klimaendringsledelse på agendaen for finansielle tjenester

Tidligere sendte New Yorks finansielle regulator, New York Department of Financial Services (NYDFS), et brev til alle selskaper, inkludert kryptokursfirmaer som opererer i statene. I følge brevet ba NYDFS selskaper være oppmerksomme på klimaendringsrisikoen mens de tok skritt for å redusere slike risikofaktorer.

I Storbritannia kunngjorde det britiske statskassen i november sine planer om å gjøre det obligatorisk for finansinstitusjoner og store selskaper å avsløre klimarisikorapporter innen 2025. Mens landet administrerer nedfallet fra Brexit og COVID-19, ser den britiske regjeringen opprette et „netto-karbon-land innen 2050“.

Der Bitcoin-holdingselskaper kan møte klimaendringsbasert gransking, er Ripple ikke unntatt fra regulatoriske problemer i USA. Faktisk er selskapet angivelig desillusjonert av kryptolovene i landet og vurderer å flytte til utlandet.

Tilbake i september ble 48 stater enige om et enhetlig regelverk for pengesendere i en utvikling som kan være nettopositiv for krypto- og fintech-virksomheter.