Britse mijnwerker Argo meldt 280% toename van de inkomsten ondanks de halvering van de Bitcoin in mei.

De op de beurs van Londen genoteerde mijnwerker Argo Blockchain ontgint 545% meer Bitcoin dan vorig jaar, met een winststijging van 280%.

De beursgenoteerde mijnbouwfirma Argo Blockchain heeft een bullish interim half jaar resultaten voor 2020 gepubliceerd, ondanks de recente halvering van Bitcoin (BTC) en een groot aantal „uitdagende condities“.

Het hoofdkantoor van Argo Blockchain PLC is gevestigd in Londen en de aandelen zijn genoteerd aan de belangrijkste markt van de Londense beurs. In de zes maanden tot 30 juni bedroeg de omzet van het bedrijf £11,2 miljoen ($14,48 miljoen) – een stijging van 280% ten opzichte van H1 2019 (£2,93 miljoen, oftewel $3,79 miljoen).

Volgens het bedrijf weerspiegelt de stijging van de inkomsten een „grote toename van de productie“. Het totale aantal Bitcoin dat in de eerste zes maanden van 2020 werd gedolven, bedroeg 1.669 BTC – een stijging van 545% ten opzichte van H1 2019 (306 BTC).

Argo’s CEO Peter Wall vertelde Cointelegraph dat het bedrijf zich het afgelopen jaar strategisch „heeft geconcentreerd op het investeren in nieuw mijnbouwmaterieel en het zo efficiënt mogelijk gebruiken van dat materieel“.

Argo’s tussentijds managementrapport onthult de omvang van de „grote infrastructuuropbouw“ van het bedrijf, waarbij in de eerste drie maanden van het jaar ongeveer 11.000 nieuwe machines werden geïnstalleerd en geproduceerd om Bitcoin te ontginnen.

Deze uitbreiding heeft blijkbaar bijgedragen aan solide resultaten ondanks de „aanzienlijke onzekerheid“ en de „zeer volatiele prijsomgeving“ voor cryptocurrencies in de aanloop naar de halvering van de Bitcoin in mei 2020.

Zoals eerder gemeld, verwijst „halvering“ naar de periodieke en vooraf gecodeerde 50% vermindering van de mijnbouwbeloningen voor elk blok van de Bitcoin-blokketen. Het halveringsevenement van deze maand mei werd zeer verwacht en nauwlettend in de gaten gehouden door de cryptogemeenschap voor de impact ervan op zowel de prijs van de munt als op de mijnwerkers.

Als we de impact van de halvering samenvatten te midden van een tumultueus halfjaar, merkte het management van Argo op dat de halvering „resulteert in een grotere druk op inefficiënte mijnwerkers en de moeilijkheidsgraad kan beïnvloeden“.

Wall vertelde Cointelegraph dat „we de SHA-256 hashrate en de mijnbouwproblemen nauwlettend in de gaten houden, en verwachten dat ze allebei blijven stijgen in de tweede helft van dit jaar, als nieuwere machines online komen.“

„Het mijnlandschap, vooral sinds de halvering in mei, wordt duidelijk meer geconsolideerd,“ zei Wall. Hij merkte op:

„In de wereld na de halvering is het geen verrassing dat kleinere en minder efficiënte mijnwerkers moeite hebben om te concurreren door de vermindering van de beloningen en de toenemende concurrentiekracht.“

Naast Bitcoin kocht en installeerde Argo nog eens 750 Antminer Bitmain-machines om Zcash (ZEC) te ontginnen met behulp van het Equihash algoritme. Dit heeft het totale aantal machines voor de Zcash-mijnbouw, samen met oudere modellen, op 1.750 gebracht.

De schaalvergroting van dit jaar, samen met waar Argo op zinspeelt als een serie „eigen machine optimalisatie tools“ ontworpen door haar technologieteam, waren beide blijkbaar belangrijke factoren in het navigeren door de moeilijke handelsomgeving dit voorjaar.

Voor H1 2020 was Argo’s mijnmarge 39%, een cijfer dat volgens het bedrijf werd aangetast door zowel de impact van de halvering als de zwakke marktprijzen.

Argo’s rapport merkt verder op dat in H1 2020, „de mijnbouw enigszins verder werd beïnvloed door de bekende kwaliteitsproblemen met de Bitmain T17 mijnwerkers, die werden geïnstalleerd tijdens de periode“ en invloed had op „machine uptime en algemene efficiëntie“. Argo is naar verluidt in gesprek met Bitmain en zijn gastheer om de gevolgen van deze situatie aan te pakken.

Tot slot heeft de wereldwijde pandemie volgens het management van Argo „nieuwe uitvoeringsrisico’s“ voor het bedrijf met zich meegebracht, hoewel deze factor blijkbaar „tot op heden geen invloed heeft gehad op onze activiteiten“.