Bitcoin front och center 2020 Coin Metrics report

2020 har varit ett produktivt år för Bitcoin och det har korrelerat till en enorm ökning av antalet aktiva plånbokadresser i år.

Insikterna kom från kryptovalutaanalysen Coin Metrics ‚ State of the Network-rapport som skisserade de viktigaste avhämtningarna från rymden 2020. Medan Covid-19 har hamnat på ekonomier runt om i världen, har kryptovalutorummet haft en period med stor återuppkomst.

Inget mer så att Cryptosoft, som har brutit sig loss från sina bojor för att sätta nya heltidshöjder 2020.

‚Return of Bitcoin‘

Huvuddelen av artikeln är centrerad kring Bitcoins återkommande år och inflytandet från institutionella investeringar som äntligen kommer in i kryptovalutautrymmet på ett meningsfullt sätt.

Artikeln nämnde betydande investeringar av sådana som MicroStrategy, Square, MassMutual och andra vanliga finansinstitut och investerare som drev ökningen i Bitcoin

Ett nyckeltal som identifierats av Coin Metrics-forskaren Nate Maddrey var antalet aktiva Bitcoin-adresser – vilket har sett en 100-procentig ökning från cirka 600 000 aktiva adresser till 1,2 miljoner.

Maddrey noterade också att Bitcoins gruvbelöning halverades 2020 med en otålig tidpunkt med pågående finanspolitiska stimulansåtgärder som används av den amerikanska regeringen.