10 Bitcoin- och Blockchain-ledare gjorde Forbes 30 under 30-listan

För tioårsdagen av Forbes 30 Under 30-listan över företagsledare som banade väg för framtida generationer, lades tio bitcoin- och blockchain-ledare till listan. Medan det tog ett par år för Forbes att börja räkna bitcoinentreprenörer – då visar alla företagare som använder den underliggande blockchain-tekniken – årets lista hur viktig den sektor som skapats av den mystiska Satoshi Nakamoto har blivit.

De mest begåvade unga ledarna i kryptovalutorummet är verkligen bland de mest begåvade unga ledarna i världen. Period. Som ett bevis på att krypto har en omfattande omfattning inkluderade årets 30 under 30-lista sju personer i ekonomikategorin, en i riskkapital, en inom energi och en inom tillverkning.

Om krypto är din enda passion, bläddra ner hit för att se vem som gjorde årets lista.

Soona Amhaz, 27

Grundande partner, Volt Capital

San Francisco, Kalifornien

Amhaz är grundaren av Volt Capital, en kontrarisk kryptofond som förvaltar kapital på uppdrag av investerare som USV: s Albert Wenger och Founders Funds Brian Singerman. Hon har hittills ledt åtta investeringar och stöttat startups inklusive Magic, Valiu, Cozy, BuyCoins och Matrix League. För Amhaz är kryptoinvestering personlig: hennes familj som är bosatt i Libanon har drabbats av deprecieringen av landets valuta, vilket fått Amhaz att hjälpa dem att konvertera en del till bitcoin för att bevara vad de hade kvar.

Sam Bankman-Fried, 28

Grundare, FTX

Hong Kong, Hong Kong

Grundaren och VD för det kvantitativa kryptohandelsföretaget Alameda Research, som förvaltar 2,5 miljarder dollar i tillgångar, mestadels från Serum (SRM) -myntet som Bankman-Fried hjälpte till att skapa. År 2019 grundade han kryptoderivatplattform FTX, som nyligen samlade in 40 miljoner dollar till en värdering på 1,2 miljarder dollar. FTX handlar terminer på kryptovalutor. Han äger cirka 50% av företaget, som genererat cirka 50 miljoner dollar hittills i år, med en vinst på 30 miljoner dollar.

Joseph Krug, 25

Medgrundare, Augur

San Francisco, Kalifornien

Pantera Capital hjälper till att hantera 442 miljoner dollar över tre kryptorelaterade fonder. Den största fonden ökade med 240% i år till 227 miljoner dollar i initiala mynterbjudanden (ICO), inklusive Ethereum-konkurrent Polkadot, nu värderad till 5 miljarder dollar och en kryptovalutafond ökade 135% årligen till 40 miljoner dollar. Innan Pantera Krug organiserade den första ICO på Ethereum som samlade 5,7 miljoner dollar för Augur, en peer-to-peer-bettingplattform med ett totalt marknadsvärde på 152 miljoner dollar.

Alexander Liegl, 28

Medgrundare, Layer1 Technologies

San Francisco, Kalifornien

„Mining bitcoin handlar om att konvertera el till pengar“, säger Alexander Liegl. Så det hjälper att vara där elen är billigast. Liegl satsar 50 miljoner dollar i finansiering från miljardärer Peter Thiel att han har hittat den billigaste saften i västra Texas där vindkraftverk överstiger oljekällor. I utbyte mot billig kraft hjälper Layer1 det lokala kraftnätet att hantera sin belastning. Om vinden slutar blåsa går Liegl med på att stänga av sina bitcoin-gruvmaskiner. „Vi fungerar som försäkringsgivare för energinätet“, säger Liegl. Det kostar honom cirka 1 000 dollar att bryta en enda Bitcoin, som för närvarande handlas till cirka 13 000 dollar på den öppna marknaden.

Jack Mallers, 26

Grundare, Zap Solutions

Chicago, Illinois

Verkställande direktör för Zap, ett bitcoin-investerings- och betalningsföretag som överför via Lightning Network. Zap avslutade nyligen en $ 3,5 miljoner utsädrund ledd av Greenoaks Capital och sysselsätter cirka 20 personer. Det tillkännagav nyligen att det arbetar med Visa eftersom betalnings- och kreditkortsjätten introducerar kunder till bitcoin. Mallers far grundade och sålde en av de största terminsmäklarna i Chicago och introducerade honom till bitcoin 2013.

Flori Marquez, 29

Medgrundare, BlockFi

Brooklyn, New York

Medgrundare av utlåningsplattformen Cryptocurrency BlockFi, som gör det möjligt för kryptoinnehavare att låna ut kryptovaluta till så höga som 8,6%. Plattformen erbjuder också kryptohandelstjänster och har samlat in över 100 miljoner dollar i eget kapital från riskkapitalföretag inklusive Galaxy Digital, Susquehanna och Winklevoss Capital. Efter att ha genererat 4,5 miljoner dollar intäkter under 2019 har BlockFi 100 000 finansierade konton och är på väg att tjäna 120 miljoner dollar i år och förbereder sig för en börsintroduktion.

Charlie Noyes, 21

Partner, Paradigm

San Francisco, Kalifornien

En investeringspartner på crypto venture fund Paradigm Capital, som för närvarande övervakar 100 miljoner dollar i positioner för den största kryptofonden i världen. Noyes var en personlig seed-investerare i den institutionella kryptovalutans handelsplattform Tagomi, vilket så småningom resulterade i en serie A på $ 12 miljoner i företaget och en 2020-utgång till Coinbase. Han bidrog också till en investering på 1 miljon dollar i Uniswap, en symbol som nu handlas till en värdering på 3 miljarder dollar.

Brian Tubergen, 29

Medgrundare, CoinList

New York, New York

Grundaren av CoinList, en investeringsplattform som hjälper lovande kryptoföretag att samla in pengar och tillåter investerare att handla dessa företags kryptovalutor. Sedan starten 2017 har CoinList samlat in över 800 miljoner dollar för kryptoföretag, som stöds av riskkontor inklusive Sequoia, a16z, USV, GV, Bain och Lightspeed. En före detta praktikant på Google, Microsoft och Facebook startade Tubergen sin karriär som produktchef på AngelList efter examen från Princeton University.

Amiti Uttarwar, 28

Bitcoin Protocol Engineer, Bitcoin Core

Incline Village, Nevada

Den första kända kvinnan Bitcoin Core-bidragsgivare fick ett gemensamt bidrag på 150 000 USD från OKCoin och HDR Global i juni, vilket gjorde henne till en av få betalda kodare som utvecklade bitcoins underliggande kod. Dotter till indiska invandrare, examen från Carnegie Mellon University och veteran från startande Silicon Valley, hon representerar en ny rörelse av mjukvaruutvecklare som utvecklar pengar med öppen källkod. Hon startade The Bitcoin Zine en publikation som täcker den lättare sidan av bitcoinutvecklingen.

Andrew Yang, 27; Jeong Woo Park, 25; och Athanasios Karachotzitis, 26

Medgrundare, Authenticiti

Denna leverantörskedjedataplattform som drivs av blockchain lanserades 2016. De har samlat in 2,1 miljoner dollar för att centralisera de tappade företagssystemen i moderna försörjningskedjor och samla data till en källa. Ett pilotprojekt aggregerade order-till-kassadata mellan GE Aviation och Lockheed Martins silade system för att ge delad realtidssyn i realtid i leveransen av packningar. Intäkterna förväntas uppgå till 2,6 miljoner dollar 2020.